Peste o mie de batrani din centrele de ingrijire si asistenta au primit o mangaiere din partea artistilor

Comunicate de presa

 

IMG_3294Peste 1.000 de batrani din 8 Centre de Ingrijire si Asistenta din Municipiul Bucuresti au avut parte de o experienta de neuitat, fiind vizitati de artistii Asociatiei Culturale SpectacolArt Bucuresti care, alaturi de “Insart & Events”, au sustinut in fata acestora mai multe concerte de o inalta tinuta artistica.

Actiunile social-culturale au facut parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat “Daruind, vei dobandi”, care s-a desfasurat in perioada 14 noiembrie – 31 decembrie 2015, in 8 centre de ingrijire si asistenta pentru persoanele varstnice, si au avut drept scop promovarea creatiilor de inalta tinuta artistica in randul unei categorii sociale neglijate.

Concertele sociale au cuprins arii celebre din operete consacrate, dar si piese instrumentale, clasice si moderne in interpretarea artisilor: Geanina Meragiu – vioara, Marius Meragiu – pian, Florin Budnaru – solist vocal, Augustin Creznaru – flaut, Iulian Radoi – solist balet, Madalina Mechenici – solist balet, Daniela Vladescu – solist vocal.

Proiectul “Daruind, vei dobandi”, care a luat pentru prima data fiinta in 2009, a fost organizat de Asociatia Culturala SpectacolArt si cofinantat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, care are ca principala misiune reprezentarea, promovarea si protejarea culturii romane, in special a creatiilor muzicale interpretative. Printre partenerii proiectului se numara Insart & Events, Asociatia Escu, Bilet.ro, Plus Communication si Asociatia Cultural Act.

“Am trait un sentiment de bucurie, emotie si onoare, pe care cu greu il poti descrie in cuvinte, atunci cand interpretam si vedeam, in acelasi timp, lacrimi de bucurie pe obrajii unor oameni atat de minunati. Niciodata nu trebuie sa uitam de persoanele in varsta, trebuie sa le fim mereu aproape, deoarece singura lor nevoie reala, care a ramas dupa atatia ani de viata, este afectiunea. Trebuie sa-i pretuim, sa-i cinstim si sa le oferim toata iubirea noastra, deoarece ei au trait vremuri grele si cu toate acestea ne-au crescut si au facut-o intr-un mod ireprosabil. Proiectul social “Daruind, vei dobandi” a fost special creat pentru scumpii nostri bunici si ne dorim sa-l ducem mai departe, poate si in alte centre de ingrijire si asistenta din tara, deoarece muzica reprezinta o forma de terapie care le mangaie sufletele, iar ei tanjesc dupa aceasta mangaiere”, declara Iulian Radoi, managerul artistic al Asociatiei Culturale SpectacolArt Bucuresti si regizorul proiectului “Daruind, vei dobandi”.

Asociatia Culturala SpectacolArt Bucuresti este o organizatie nonguvernamentala specializata in organizarea, productia si crearea de spectacole de muzica, teatru si dans, management artistic si planificarea turneelor artistice.

Actual
Rezistența pomilor la îngheț

Rezistența pomilor la îngheț depinde de specia pomicolă, dar și de soiul din livadă. Astfel, cele mai rezistente specii sunt mărul, părul sau gutuiul, în timp ce specii precum cireșul, caisul sau piersicul au o iernare dificilă și sunt mai ușor afectate de înghețul târziu, de temperaturile mai scăzute. Pragurile …

Actual
Ziua de 8 Martie

Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a sărbători atât realizările sociale, politice și economice ale femeilor, cât și pentru a onora lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Este un punct focal în mișcarea pentru drepturile femeilor, atrăgând atenția asupra unor …

Actual
Mic dejun sănătos

Este deja cunoscut faptul ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Si totusi, majoritatea dintre noi sarim peste el. Fie ca nu avem timp, ori pur si simplu nu ne place sa mancam dimineata. Dar de ce oare nu ne place noua sa mancam dimineata? Ei bine, …