Forma finală pentru noua TAXĂ AUTO va fi gata în 3 săptămâni: ‘Va fi plătită de proprietarii de maşini Euro 2,3 şi 4’

Auto

Ministrul Mediului a precizat că valoarea taxei auto va fi calculată în funcţie de trei criterii, respectiv capacitatea cilindrică, norma de poluare şi emisiile de dioxid de carbon.

În urmă cu aproximativ o lună, autorităţile guvernamentale au anunţat că o nouă taxă auto este necesară pentru a opri explozia de înmatriculări de maşini vechi care poluează. Astfel, în primele luni ale anului, după eliminarea timbrului de mediu la 1 februarie, românii au înmatriculat peste 350.000 de maşini second-hand, fapt care a dus la creşterea vârstei parcului auto naţional.

Dacă atunci nu se ştia exact cine va plăti taxa sau cum va fi calculată, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu a venit cu câteva precizări. Ministrul a precizat că această nouă taxă, care nu este de fapt o taxă sau un impozit, va fi plătită de orice proprietar de maşină cu normă de poluare Euro 2, Euro 3 sau Euro 4.

„Cu siguranta nu va fi o taxa sau un impozit. Va fi o metoda prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circula pe drumurile patriei si care polueaza, care au o norma inferioara de poluare Euro 2, 3 sau 4, sa fie taxate in functie de emisiile pe care le dau. Noi lucram intr-un grup de lucru care are un termen de maxim 3 saptamani astfel incat forma finala sa imi fie prezentata”, a declarat ministrul Mediului.

Cât despre modalitatea de calcul a noii taxe, ministrul a confirmat declaraţiile anterioare cu privire la cele trei criterii care vor sta la baza acesteia, fără să ofere însă alte detalii.

„Luam in calcul trei criterii, respectiv capacitatea cilindrica pentru care deja se plateste un impozit, norma de poluare a fiecarei masini si emisiile de CO2 pe care le produce fiecare masina”, a incheiat ministrul.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actual
Rezistența pomilor la îngheț

Rezistența pomilor la îngheț depinde de specia pomicolă, dar și de soiul din livadă. Astfel, cele mai rezistente specii sunt mărul, părul sau gutuiul, în timp ce specii precum cireșul, caisul sau piersicul au o iernare dificilă și sunt mai ușor afectate de înghețul târziu, de temperaturile mai scăzute. Pragurile …

Actual
Ziua de 8 Martie

Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a sărbători atât realizările sociale, politice și economice ale femeilor, cât și pentru a onora lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Este un punct focal în mișcarea pentru drepturile femeilor, atrăgând atenția asupra unor …

Actual
Mic dejun sănătos

Este deja cunoscut faptul ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Si totusi, majoritatea dintre noi sarim peste el. Fie ca nu avem timp, ori pur si simplu nu ne place sa mancam dimineata. Dar de ce oare nu ne place noua sa mancam dimineata? Ei bine, …