Tragedia rutieră din Lazu. Un amănunt esenţial: accidentul s-a petrecut în interiorul localităţii, nu în exterior!

Comunicate de presa

Aşa cum am promis, urmărim cu mare atenţie modul în care se desfăşoară anchetele în cazul accidentelor rutiere petrecute, la sfârşitul anului trecut, în Lazu şi la intersecţia străzilor Mircea cel Bătrân şi Decebal, ambele soldate cu persoane decedate.

Am întrebat care au fost vitezele de circulaţie ale autovehiculelor şi nu am primit, încă, răspunsul. Se aude că Mercedesul ar fi circulat în Lazu cu 170 km/h, iar Audiul Q5, cu 125 km/h pe strada Mircea cel Bătrân. Poliţia nu are competenţă de a calcula vitezele şi nici nu are (sau nu poate) transmite vitezele, iar ancheta este în lucru la parchet. Deci, aşteptăm să fie date publicităţii informaţiile oficiale.

Până atunci, trebuie precizat un amănunt, foarte important de altfel. S-a creat în mediul online o polemică şi sunt voci care susţin că tragedia din Lazu s-ar fi produs în afara localităţii.

Nu, doamnelor şi domnilor, nu s-a produs în afara localităţii, ci pe raza localităţii Lazu! Acest lucru este cât se poate de lesne de demonstrat, răspunsul avându-l numai privind fotografia alăturată, în care se vede indicatorul cu „ieşire din Lazu”. Până la indicator, mai sunt 20-30 de metri şi ţineţi cont că impactul a avut alte zeci de metri anterior.

În Lazu, viteza de deplasare este de 70 km/h, iar în zona trecerii de pietoni, 50 km/h. Anchetatorii vor stabili cu exactitate dacă impactul a avut loc în zona de restricţie de 50 km/h sau 70 km/h. Indiferent de rezultat, realitatea este clară: accidentul a avut loc în localitatea Lazu, nu în exterior!

Refuz să cred că s-ar face oareşce demersuri pentru ca accidentul să fie „mutat” din interiorul localităţii în exterior!

Vom urmări cu atenţie modul în care decurg anchetele şi vom reveni cu informaţii.

Actual
Rezistența pomilor la îngheț

Rezistența pomilor la îngheț depinde de specia pomicolă, dar și de soiul din livadă. Astfel, cele mai rezistente specii sunt mărul, părul sau gutuiul, în timp ce specii precum cireșul, caisul sau piersicul au o iernare dificilă și sunt mai ușor afectate de înghețul târziu, de temperaturile mai scăzute. Pragurile …

Actual
Ziua de 8 Martie

Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a sărbători atât realizările sociale, politice și economice ale femeilor, cât și pentru a onora lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Este un punct focal în mișcarea pentru drepturile femeilor, atrăgând atenția asupra unor …

Actual
Mic dejun sănătos

Este deja cunoscut faptul ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Si totusi, majoritatea dintre noi sarim peste el. Fie ca nu avem timp, ori pur si simplu nu ne place sa mancam dimineata. Dar de ce oare nu ne place noua sa mancam dimineata? Ei bine, …