CERONAV A OBȚINUT CERTIFICAT DE URBANISM PENTRU CAMPUSUL SPECTACULOS DE PE MALUL LACULUI SIUTGHIOL

Comunicate de presa

Primăria Municipiului Constanța a emis certificatul de urbanism 493/13.02.2018 pentru proiectul derulat de CERONAV – ”Construire obiectiv corp de învățământ, cazare și bazin de antrenament situat în Baza Nautică – faza studiu de fezabilitate”. Proiectul are deja un istoric în spate. Astfel, încă din anul 2014, Centrul Român pentru Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a identificat necesitatea de a reuni sun un singur acoperiș trei activități strâns legate între ele care se desfășurau în  locații diferite. Este vorba de activitatea de cursuri teoretice, antrenamente și simulator. În special pentru cursanții străini, tot mai mulți în ultimii ani, această ”naveta” între cursuri, bazin și simulator era un element de disconfort. Tocmai de aceea, conducerea Ceronav a găsit oportun să imagineze proiectul unui campus de 5.000 de metri pătrați, pe malul lacului Siutghiol, la Baza Nautică. În acest sens, Ceronav a derulat o colaborare cu o firmă de arhitectură din București, iar proiectul realizat a fost prezentat la Festivalul Mondial de Arhitectură organizat în noiembrie 2015 la Singapore. Proiectul Ceronav s-a clasat pe locul 3 la secțiunea educație, fiind considerat unul din cele mai frumoase din lume. În linii mari, era vorba despre o clădire cu parter și șase etaje, cu o suprafață de 5.000 mp. Aceasta a fost proiectată pentru a adăposti 20 de săli de curs și antrenament, un bazin de înot și 160 de locuri de cazare destinate în principal cursanților străini sau celor veniți din țară. Fațada proiectată sugerează ideea de volume suprapuse, iar zidurile interioare, din secțiunea sălilor de curs, ar urma să fie mobile, permițând ajustarea suprafețelor în funcție de necesități.

Deși premiat internațional, proiectul campusului de la baza nautică s-a blocat o lungă perioadă în faza de PUZ. S-a întâmplat așa deoarece terenurile din zona campus au fost retrocedate pe vremea lui Radu Mazăre, iar proprietarii acestora au inițiat diferite proiecte de construcții. Au urmat mai multe dezbateri publice, pentru găsirea unei soluții unitare de actualizare a PUZ-ului. Cert este faptul că abia în anul 2017 s-a actualizat PUZ-ul, cu ceva restricții care impuneau modificarea proiectului premiat la Singapore. Prin urmare, pe 12 septembrie 2017, Ceronav a încheiat contractul de prestări servicii nr. 162 cu firma de arhitectură Novelty AE SRL București pentru reactualizarea documentației aferente fazei studiului de fezabilitate în conformitate cu coeficienții impuși de Primăria Constanța și cu modificările legislative. Prestația contractată a costat 43.300 de lei plus TVA.

De asemenea, în luna ianuarie, CERONAV a derulat o achiziție publică pentru selectarea unei firme de arhitectură cu misiunea de a întocmi documentația necesară obținerii unui Plan Urbanistic de Detaliu. Desigur, până la materializarea proiectului premiat în 2015 la Festivalul Mondial de Arhitectură mai este cale lungă. Un pas important s-a făcut astăzi, când Primăria Constanța a emis  un certificat de urbanism, așa cum se arată pe site-ul autorității publice locale.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actual
Andrew Tate porneste discutiile RoExit

Andrew Tate, un fost campion la kickboxing și star social media, a pornit un adevărat scandal între Marea Britanie și Europa, cu un subiect tabu în presa din România: Brexit-ul. Tate a postat pe contul său de Twitter un mesaj prin care își exprima opinia despre Brexit și felul în …

Comunicate de presa
Cum sa iti cresti site-ul in mod organic

Pentru a crește un site organic în motoarele de căutare, este important să se acorde atenție unor factori cheie de optimizare a motoarelor de căutare (SEO) și de creștere a traficului organic. Iată câteva recomandări: Acestea sunt câteva din modalitățile prin care puteți crește traficul organic al site-ului. Este important …

Actual
Imobiliare.ro: Cum au evoluat prețurile la apartamentele oferite spre vânzare, respectiv închiriere, în Brașov?

Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro, în perioada ianuarie – decembrie 2022, la nivel național locuințele (atât apartamente, cât și case) au fost cu 7.6% mai scumpe față de aceeași perioadă a anului trecut. Comparativ cu perioada similară a anului 2021, această diferență de preț se situa la 8.4%. În Brașov, …