MEDGIDIA: În șase școli din oraș se organizează cursuri de educație rutieră

Actual

MEDGIDIA: În șase școli din oraș se organizează cursuri de educație rutieră

 

Peste 1.500 de elevi din clasele IV-VIII de la șase școli din Medgidia  participă la cursuri de educație rutieră, acțiune de responsabilizare socială organizată  de Asociația de Psihologie și Siguranță Rutieră PsihoTrafiQ și Primăria Medgidia. Mai multe detalii despre acest subiect am aflat de la prof. dr. Mihaela Rus.

Cecilia Pătrăhău – Noțiunile de siguranță rutieră sunt necesare de la o vârstă cât mai fragedă, așa că, Asociația  PsihoTrafiQ în parteneriat cu Primăria Medgidia au organizat cursuri pentru un număr record de elevi, după cum ne-a declarat președintele asociației, profesor universitar doctor Mihaela Rus.

Mihaela Rus – Este vorba de un proiect Interec pe care Medgidia îl desfășoară împreună cu Dobrici. Este un proiect România – Bulgaria, Medgidia – Dobrici. Pe lângă componenta de infrastructură, gândită în acest proiect, există și această componentă de educație rutieră. De mult, în toate inițiativele Asociației de Psihologie PsihoTrafiQ , de când se scria prima strategie de siguranță 2016 – 2020, am atenționat asupra faptului că educația rutieră joacă un rol deosebit de important în ceea ce privește formarea convingerilor, atitudinilor și a comportamentelor funcționale a viitorilor șoferi. Primăria Medgidia ne-a oferit această șansă, de a lucra ca și parteneri alături de ei în acest proiect și de a prinde peste 1.500 de copii, din cele șase școli din Medgidia, în proiectul nostru de educație rutieră.

 

Cecilia Pătrăhău – Ce se întâmplă, efectiv, în cadrul acestor cursuri?

Mihaela Rus – Lucrăm pe clase, clasele a IV-a , a V-a, a VI-a, din fiecare școală. Proiectul se desfășoară și săptămâna aceasta. Li se prezintă informații utile, atât din perspectiva copiilor ca și pietoni, la locul de joacă și cum se raportează ei la trafic în momentul în care sunt pe bicicletă, pe role, pe skateboard dar și copilul ca participant la trafic alături de părinți. La finalul prezentării se completează un chestionar de cunoștințe, încercând să evaluăm dacă ei au un nivel de cunoștințe suficient pentru a stoca și a dezvolta niște cogniții funcționale. Aceste cunoștințe se bazează, fie pe ceea ce noi prezentăm în materialul pe parcursul unei ore, fie prin cunoștințe generale de educație în trafic, apoi sunt recompensați cu orare, cu tot felul de materiale utile lor și potrivite vârstei lor.

 

sursa online http://www.radioconstanta.ro/2019/06/04/medgidia-in-sase-scoli-din-oras-se-organizeaza-cursuri-de-educatie-rutiera/

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actual
Rezistența pomilor la îngheț

Rezistența pomilor la îngheț depinde de specia pomicolă, dar și de soiul din livadă. Astfel, cele mai rezistente specii sunt mărul, părul sau gutuiul, în timp ce specii precum cireșul, caisul sau piersicul au o iernare dificilă și sunt mai ușor afectate de înghețul târziu, de temperaturile mai scăzute. Pragurile …

Actual
Ziua de 8 Martie

Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a sărbători atât realizările sociale, politice și economice ale femeilor, cât și pentru a onora lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Este un punct focal în mișcarea pentru drepturile femeilor, atrăgând atenția asupra unor …

Actual
Mic dejun sănătos

Este deja cunoscut faptul ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Si totusi, majoritatea dintre noi sarim peste el. Fie ca nu avem timp, ori pur si simplu nu ne place sa mancam dimineata. Dar de ce oare nu ne place noua sa mancam dimineata? Ei bine, …