Planul Caritabil National al Marii Loji Nationale din Romania

Actual

Planul Caritabil Național este un program de întrajutorare al Marii Loje Naționale din România care și-a propus de la început să ofere o mână de ajutor celor aflați în nevoie, familiilor cu venituri modeste, la limita subzistenței sau a celor care au avut de suferit de pe urma intemperiilor sau calamităților naturale.

În plus, pandemia globală cauzată de apariția noului coronavirus a generat o serie de caravane umanitare realizate de masonii români care au avut scopul de a ajuta o parte semnificativă a locuitorilor acestei țări cu material dezinfectate, măști de protecție, medicamente, practic tot ceea ce era necesar pentru depășirea problemelor cauzate de virus.

Toți cei implicați în aceste demersuri ale Planului Caritabil Național sunt oameni de bună credință, dornici să sprijine atunci când este nevoie, oameni cu inimă mare și care dau curs acestei inițiative în mod voluntar, în dorința de a contribui la bunăstarea românilor și de a susține rezolvarea unor probleme ale semenilor lor.

Odată cu începerea noului an școlar, mai multe caravane umanitare s-au îndreptat către copiii defavorizați din mai multe localități ale României, contribuind cu rechizite școlare, ghiozdane, caiete și cărți, utilând unele instituții de învățământ cu cele necesare pentru școala online (laptop-uri, PC-uri, camere de luat vederi, etc), din acele comunități care nu și-au putut permite achiziționarea acestei aparaturi.

Cea mai recentă acțiune a Planului Caritabil Național s-a înfăptuit la finele săptămânii trecute atunci când o Mânăstire din munții Buzăului a primit donații constând în alimente și produse de maximă necesitate pentru perioada de iarnă.

Încă de la debutul pandemiei, Marea Lojă Națională din România prin Planul Caritabil Național a desfășurat zeci de caravane umanitare și mai multe acțiuni caritabile prin care a ajutat zeci de mii de persoane aflate în nevoie. Aceste acțiuni nu se opresc aici și vor continua și mai activ pentru binele românilor și al societății.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actual
Rezistența pomilor la îngheț

Rezistența pomilor la îngheț depinde de specia pomicolă, dar și de soiul din livadă. Astfel, cele mai rezistente specii sunt mărul, părul sau gutuiul, în timp ce specii precum cireșul, caisul sau piersicul au o iernare dificilă și sunt mai ușor afectate de înghețul târziu, de temperaturile mai scăzute. Pragurile …

Actual
Ziua de 8 Martie

Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a sărbători atât realizările sociale, politice și economice ale femeilor, cât și pentru a onora lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Este un punct focal în mișcarea pentru drepturile femeilor, atrăgând atenția asupra unor …

Actual
Mic dejun sănătos

Este deja cunoscut faptul ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Si totusi, majoritatea dintre noi sarim peste el. Fie ca nu avem timp, ori pur si simplu nu ne place sa mancam dimineata. Dar de ce oare nu ne place noua sa mancam dimineata? Ei bine, …