Boli pisici – semne și simptome care ar putea indica faptul că pisica ta are o problemă de sănătate

Actual

Ca iubitor de pisici, îți dorești ca animalul tău de companie să aibă parte de o viață cât mai sănătoasă și fericită. Deoarece pisicile nu ne pot spune ce se petrece cu ele atunci când nu se simt bine, poate fi destul de dificil de intuit când au nevoie de ajutor.

Mai mult decât atât, asemenea câinilor, pisicile se feresc de orice contact atunci când nu se simt bine. Acest instinct de protecție le poate face mai agresive și le poate determina să se ascundă, făcând dificilă sarcina ta de a le supraveghea. Cu toate acestea, există câteva semne și simptome frecvent întâlnite în rândul pisicilor care au diferite probleme de sănătate.

Schimbarea apetitului

Faptul că pisica ta mănâncă mai puțin poate, într-adevăr, să fie un semn al diferitelor probleme de sănătate – de aceea recomandăm vizita la un medic veterinar, în cazul în care simptomele persistă. Contactează veterinarul mai ales dacă apetitul redus al pisicii este însoțit de letargie, vomă, diaree, pierdere în greutate sau de orice alte semne de boală.

Voma și grețurile la pisici

Vomitatul poate fi semn al multor boli la pisici, inclusiv al problemelor intestinale și al bolilor rinichilor și ficatului. Mai mult decât atât, voma însoțită de letargie, depresie, diaree sau de pierderea apetitului poate indica o problemă serioasă, motiv pentru care vizita la medicul veterinar este absolut necesară.

Luarea excesivă în greutate

Dacă pisica ia mult în greutate foarte rapid, acest lucru poate duce la obezitate, ceea ce poate rezulta în diabet, probleme de mobilitate și alte boli. Este important să poți simți coastele pisicii când o mângâi sau o ții în brațe – dacă nu, pisica ar putea fi supraponderală.

Pisica bea sau urinează mai des

Dacă pisica începe, brusc, să bea sau să urineze mai mult, fără o schimbare a dietei, acesta poate fi semn de boală: diabet sau alte probleme de sănătate legate de rinichi. Dacă în mod normal nu vedeai pisica bând, dar acum o vezi des la vasul cu apă sau dacă litiera este mai umedă decât de obicei, solicită ajutorul medicului veterinar.

Pielea și blana

Starea pielii este un bun indicator al sănătății pisicii. O piele sănătoasă este, de regulă, netedă și roz sau neagră, iar blana – netedă și lucioasă.

Scărpinatul excesiv, spălatul excesiv, petele pe piele, smulgerea părului pot arăta că pisica are o boală de piele. O blană cu goluri poate fi un semn de boală ce nu are neapărat legătură cu blana, dar care o afectează. Scărpinatul excesiv, însoțit de mici puncte negre pe blană, poate indica prezența puricilor, o problemă relativ ușor de tratat.

Sursa articolului este aici.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actual
Rezistența pomilor la îngheț

Rezistența pomilor la îngheț depinde de specia pomicolă, dar și de soiul din livadă. Astfel, cele mai rezistente specii sunt mărul, părul sau gutuiul, în timp ce specii precum cireșul, caisul sau piersicul au o iernare dificilă și sunt mai ușor afectate de înghețul târziu, de temperaturile mai scăzute. Pragurile …

Actual
Ziua de 8 Martie

Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a sărbători atât realizările sociale, politice și economice ale femeilor, cât și pentru a onora lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Este un punct focal în mișcarea pentru drepturile femeilor, atrăgând atenția asupra unor …

Actual
Mic dejun sănătos

Este deja cunoscut faptul ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Si totusi, majoritatea dintre noi sarim peste el. Fie ca nu avem timp, ori pur si simplu nu ne place sa mancam dimineata. Dar de ce oare nu ne place noua sa mancam dimineata? Ei bine, …