Cutremur în județul Dolj

Actual

Craiovenii au resimțit puternic seismul de suprafață de marți după amiază. Oamenii au ieșit în fața blocurilor, mulți dintre angajații instituțiilor au fugit și ei afară, iar în multe saloane, pacienții care erau internați au început să țipe de teamă.

În urmă cu puțin timp, în Oltenia,  judeţul Gorj, s-a produs un cutremur cu intensitatea de 5,7 pe Richter, la o adâncime de 40 km resimţit şi în Craiova. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere. Începând cu ora 15:20, subunitățile ISU DOLJ se deplasează în recunoaştere post cutremur. 

A fost groaznic. Tremur continuu. Îmi e frică să mai intru în casă! Eram la televizor și am văzut cum totul în jurul meu a început să se miște. Sentimentul este oribil”, a declarat o tânără în vârstă de 20 de ani.

Panică a fost și în multe supermarketuri. Clienții s-au îngrămădit afară când au văzut că rafturile se clatină și marfa a început să cadă de pe ele.

La Spitalul Județean de Urgență Craiova, mulți dintre pacienți au început să țipe când au simțit paturile cum se mișcă.

Noi eram la etajul 8. De frică, ne-am strâns sub grinzi, sub tocurile ușilor. Este groaznic. Să ne ferească Dumnezeu„, au spus mi mulți pacienți.

Nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime„, au transmis reprezentanții ISU Dolj.

Sursa informațiilor aici.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actual
Rezistența pomilor la îngheț

Rezistența pomilor la îngheț depinde de specia pomicolă, dar și de soiul din livadă. Astfel, cele mai rezistente specii sunt mărul, părul sau gutuiul, în timp ce specii precum cireșul, caisul sau piersicul au o iernare dificilă și sunt mai ușor afectate de înghețul târziu, de temperaturile mai scăzute. Pragurile …

Actual
Ziua de 8 Martie

Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a sărbători atât realizările sociale, politice și economice ale femeilor, cât și pentru a onora lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Este un punct focal în mișcarea pentru drepturile femeilor, atrăgând atenția asupra unor …

Actual
Mic dejun sănătos

Este deja cunoscut faptul ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Si totusi, majoritatea dintre noi sarim peste el. Fie ca nu avem timp, ori pur si simplu nu ne place sa mancam dimineata. Dar de ce oare nu ne place noua sa mancam dimineata? Ei bine, …