Vestitorii primăverii

Actual

Primăvara începe pe 21 martie. Totuşi, vestitorii primăverii apar de obicei cu câteva săptămâni înainte de această dată. De la sfârşitul lui februarie sau începutul lui martie, florile timpurii ne reamintesc să aşteptăm cu nerăbdare primăvara. După lungile luni de iarnă, reci şi întunecate, primăvara readuce natura la viaţă. Zilele devin mai lungi, florile încep să înflorească, pomii şi arbuştii au din nou lăstari, iar vietăţile se trezesc din somnul hibernal.

Ghioceii

Ghioceii vă încântă, fiind unele dintre primele flori de la începutul primăverii. Vârfurile lor se iţesc din pământul încă rece între sfârşitul lui februarie şi începutul lui martie. Din punct de vedere botanic, ghioceii sunt plante erbacee perene şi cresc până la aproximativ 20 cm. Au frunze cu margini netede şi flori albe. Dacă vreţi să statorniciţi ghiocei în grădina dvs., se recomandă să puneţi mai mulţi bulbi într-un loc, întrucât din fiecare bulb răsare o singură tulpină. Ghioceii preferă locuri umede şi umbroase, astfel că adesea cresc în luminişurile de pădure, pe pajişti şi în pădurile de foioase. Ghioceii înfloriţi se găsesc ca plante în ghiveci până în martie şi pot fi plantaţi în grădină după ce au înflorit.

Brânduşele

Brânduşele arată pur şi simplu minunat indiferent de formă, culoare şi soi. Acestea sunt deosebit de atractive când florile lor colorate ţâşnesc prin pătura de zăpadă care încă acoperă pământul. Denumirea ştiinţifică a brânduşei este „crocus”, derivat din grecescul „kroki”, care înseamnă „fir”. Cuvântul se referă la stigmatul în formă de fir al brânduşei. Sezonul de înflorire al acestei mici flori începe la sfârşitul lunii februarie, începutul lunii martie. Floarea de brânduşă, având înălţimea de 8-15 cm, înfloreşte primăvara şi poate fi galbenă, mov-albăstruie sau albă. Ideal pentru aceste plante este solul bogat în humus, aerat şi poros. Dacă este posibil, florile trebuie plasate într-un loc însorit şi cald, dar nici umbra temporară nu împiedică dezvoltarea florii.

Răchita sau mâţişorii

Numele de mâţişori provine de la faptul că muguri sunt mici, rotunzi şi cu perişori moi, asemenea pisoilor. Răchita înfloreşte la începutul lui martie şi, de mult ori, este prima masă serioasă pentru albine, după iarna lungă. Denumirea sa latinească este „salix caprea”. „Salix” înseamnă „salcie”, iar „caprea” înseamnă capră. Numele sugerează ideea că acestor animale le place să ciugulească crengile de răchită. Deoarece sălciile sunt atât de puţin pretenţioase, răchita nu este dificil de plantat. Acestea se înmulţesc foarte uşor, prin crengi tăiate.

Dacă vedeţi un exemplar al plantei pe marginea drumului sau identificaţi câteva flori în grădina dvs., înseamnă că primăvara este foarte aproape!

Surs informațiilor aici.

Actual
Rezistența pomilor la îngheț

Rezistența pomilor la îngheț depinde de specia pomicolă, dar și de soiul din livadă. Astfel, cele mai rezistente specii sunt mărul, părul sau gutuiul, în timp ce specii precum cireșul, caisul sau piersicul au o iernare dificilă și sunt mai ușor afectate de înghețul târziu, de temperaturile mai scăzute. Pragurile …

Actual
Ziua de 8 Martie

Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a sărbători atât realizările sociale, politice și economice ale femeilor, cât și pentru a onora lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Este un punct focal în mișcarea pentru drepturile femeilor, atrăgând atenția asupra unor …

Actual
Mic dejun sănătos

Este deja cunoscut faptul ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Si totusi, majoritatea dintre noi sarim peste el. Fie ca nu avem timp, ori pur si simplu nu ne place sa mancam dimineata. Dar de ce oare nu ne place noua sa mancam dimineata? Ei bine, …